Je bevindt je hier:

Portret #4

Carlita Vis 

Director Strategic Initiatives and Innovation 

Het hele interview met Carlita lees je terug in de Cobouw. 

Een van de ‘senioren’ onder de Baanbrekers. Dat is Carlita Vis, innovatiedirecteur bij Royal Haskoning DHV. Als allereerste volgde ze tien jaar geleden het toen net opgerichte leertraject Baanbrekers in de bouw. Ter ere van het tienjarig bestaan van de opleiding doet ze haar verhaal.
‘Ooh, gaat dat zó’. Dat is wat Vis dacht toen ze net begon in de bouwwereld. Haar studie Civiele Techniek was haar zo goed bevallen dat ze vol energie de bouw in stapte. Maar de praktijk bleek toch even anders te zijn.
“Ik verbaasde me enorm hoe er met elkaar omgegaan werd in de sector”, verklaart ze. “Toen ik bij Ballast Nedam werkte werd de opdrachtgever soms als de vijand gezien. Zelf dacht ook ik: Wat een stumperds, kunnen ze dat niet eens zelf. Als ik de uitvraag een keer goed doorlas haalde ik er zo tien fouten uit. Waar waren ze dan al die maanden mee bezig geweest? Dat begreep ik pas toen ik later bij Rijkswaterstaat werkte. Bij Rijkswaterstaat was er juist vaak onbegrip over aannemers. Ik vond dat dat anders moest.”

 

Website door CM Specialist